Posts

Showing posts from March, 2016

Entry bergambar : ujian yang dihadapi oleh kaum hawa sewaktu solat jemaah

Image
Assalamualaikum, dalam kepala aku ligat berfikir,ada lagi ke orang nak baca blog aku setelah aku menyepi secara tiba-tiba. Misteri bukan? Page viewers pun turun mendadak macam ayaq teqejun tuu haa. Mulalah ada hasutan hasutan misteri agar aku padam blog ni dan mereput dengan aman. Alhamdulillah aku tidak termakan secebis pun hasutan itu,buktinya aku sedang menaip untuk entry baru yang belum pasti apa tajuknya. wakaka

Disebabakan tiada apa yang hendak diceritakan ,aku akan kepilakn beberapa gambar untuk tatapan mata kalian tentang "Antara ujian yang dihadapi oleh kaum hawa sewaktu solat jemaah "




Bukan senang tau nak jadi kaum perempuan ni, dekat sekolah dulu ,waktu balik sekolah,komfem la semua orang kalut-kalut nak ambil wudhuk dengan tempat whuduk masyaAllah SANGAT sesak. Yang imam dah start angkat takbir, yang aku masih terkial kial nak gantung tudung,paling menakutkan ialah bila tudung yang gantung tadi tu jatuh ke lantai dan basah huwaaaaa .Yang aku duk kejar masa ,nak per…

5 THINGS I HATE MOST

Image
di tag oleh - Alia Erfani

Rules

Dah baca , hadam wokeyh?

Antara perkara yang aku tidak suka dan benci berkemungkinan bermula dari itu sehingga sepuluh keturunannya ialah

1. Jalam jem- tambah-tambah bila hari tu nak kena ada hal penting,pastu yang kereta belakang hon hon ,hek eleh,macam la kau sorang je tesekat dekat dalam jem ni. Tapi aku ada pergi driving class, cikgu tu kata negara kita ja yang jalan dia sunyi sepi krik krik kalau pergi negara lain,higaq weh dengan bunyi hon .Cikgu kata higaq lagi bagus sebab takdelah orang mengantuk.


2. Typo - hek eleh typo je kot, Kadang-kadang typo ni boleh mengubah sesuatu perkataan sebagai contoh rosak --------> tosal ,apa itu tosal? tosal cavity ke? Hah,kan perkataan yang kita nak express tu jadi tak sampai.


3. loading - habaq mai sikit,sapa suka loading.Nak tunggu iklan kat Youtube pun rasa nak pecah je screen inikan loading.

nak cari idea pun kepala otak nak kena loading,apa boleh buat -,-
4. Mulut tiada insurans - hello ,tolonglah bahasa t…

Apa nak buat lepas RESULT SPM KELUAR?

Image
Assalamualaikum


Panduan mengisi UPU

MAKE SURE DIPLOMA OR ASASI YANG KORANG PILIH TU SESUAI DENGAN RESULT KORANG,sebab ni guna komputer bukan belas kasihan so lebih mudah korang check sini dulu waktu dok isi tu ok,macam aku tak layak untuk asasi uitm *menangis di bucu katil*

Syarat kelayakkan korang boleh check di sini 👇

http://imascu.upu.mohe.gov.my/

Anythings yang korang nak tahu lebih lanjut pasal hala tuju lepas SPM korang boleh baca

http://lukmankhiruddin.blogspot.my/2014/12/halatuju-selepas-spm.html?m=1

http://stagelain.blogspot.my/2015/02/yang-mana-lebih-susah.html
Kalau korang still tak tahu nak pilih apa,setelah istiqarah,mintak dekat Allah,korang please jangan malu bertanya dengan orang yang lebih berpengalaman! Ask your counselor ,InshaaAllah korang akan dapat pencerahan.Jangan putus asa ok


Selaian itu,korang yang tengah tercari-cari biasiswa


Follow brother ni dulu

https://twitter.com/lukmankhiruddin


Segala mak nenek biasiawa korang boleh tahu dan isi *baca syarat dulu lah,aip raj…

Golden Dua Times

Image
Assalamualaikum, 1 march already . Lagi 2 hari ja result spm akan keluar. Tipulah kalau aku kata tak takut kan. Sekarang ni aku pegang dengan kata kata penceramah motivasi yang berbunyi

Yang baik, tak semestinya baik,Yang buruk tak semestinya buruk.

Dan kita kena faham kehidupan seseorang ni Allah dah susun dengan elok dah. Permulaan seseorang mungkin berbeza,yang penting ialah pengakhirat. Waktu ni aku rasa lepasan SPM dah ambil waktu fikir matlamat masing masing .Umur ni aku mesti dapat ni.......Umur ni.... aku dapat bawak mak aku pergi haji ke umrah ke!Umur ni... aku mesti dapat degree.Umur ni aku dah mampu beli rumah sendiri....Tak yah gatai nak bercinta sebelum nikah!Umur ni....... baru aku pikiaq nak kawin ke tidak hahaha dan banyak lagi matlamat yang hendak kita capai.

Kita merancang tetapi Allah lah yang sebaik-baik perancang.Sesuatu yang kita perlu ingat,dunia ini hanya sementara dan mati itu janji Allah yang pasti.Segala perlakuan kita di dunia PASTI akan dipertanggungjawabka…