Posts

Showing posts from February, 2016

Highschool life

Image
Assalamualaikum,hai. Huh,rasa macam lama gila kan aku tak update. Minta maaf ye semua kipas-kipas dan haters sekalian *acah-acah macam ada orang tunggu post terbaru dari aku* wakaka . Bukan apa, bila dah tamat zaman persekolahan ni aku lebih menghargai gambar gambar dalam laptop aku nih. Printer pulak rosak  dan terpaksalah aku berharap agar laptop ni terus berfungsi walaupun kadang kadang dia buat perangai tepadam tiba-tiba even battery penuh. Nakal tau laptop ni,saje je nak test kesabaran iolss. Setakat ni,tak pernah lagi la sampai hantar kedai sebab aku main tekan je sampai dia hidup kahkahkah.

Kalau nak dipilih zaman yang paling best waktu zaman keremajaan sudah semestinya sewaktu di tingkatan 3 zaman separuh mentah gitu. Sebagai batch terakhir mengambil Penilaian Menengah Rendah (PMR) , aku amat berbangga kerana berjaya mengharungi onak duri dan panca roba sepanjang tempoh itu.Jadi di sini aku ingin menceritakan kepada anak cucu cicit ku sekalian, tuntutlah ilmu bukan sahaja hi…

TROS 116 farewell Triplets

Image
Amaran! Post ini akan penuh dengan gambar
Hai, Assalamuakaikum.annyeonghaseyo , wahh tetiba.Starting pun dah ada bunyi bunyi korea kan,ehehe so this post pastinya ada kaitan dengan korea. Aku rasa bagi peminat peminat reality show macam running man, law of the jungle,2 days 1 night. Mesti tahu rancangan yang rating dia sangat tinggi,bayangkan baru je release 1 hari mencecah 10 ribu penonton ,tu belum ada sub lagi kome kome sekalian,tambah bila ada sub berganda ganda la penontonya.This show is basically about kids and their father have to take care of them for 48hours maksudnya 2 hari ,so their mother can take a rest for a while.Wu heaven!

Aku sebenarnya tak berniat pun nak cerita panjang pasal cerita ni sebab korang boleh tengok sendiri kan,type je The Return Of Superman terus keluar banyak laman web yang korang boleh tonton sendiri ok. Sekali tengok memang tak boleh nak stop .Aku serius! Manusia yang bertangunggjawab memperkenalkan aku cerita ini ialah kpopers sejati  Farhan Hasanah ,…

DIY Kotak Kasut

Image
Hai,Assalamualaikum,setelah kemarin aku menaip dan backspace like bejuta kali than selamat disimpan dalam draft sebab memang tak dak feel la kan bila kau publish anything tapi kau tak puas hati. Harini pulak aku tetiba teringat yang my partner in crime hu~~ aka haters number 1 blog ni wakaka Azlyn Azlan or oikawayume .Dah kenapa aku promote kau kat sini! .Back to the topic aku dicadangkan untuk buat satu entry tentang DIY kotak kasut. Sebagai blogger yang serba boleh so aku sahut cabaran !

Kotak kasut je pun bang -__-

#1 Kotak buku sebab sebagai student almari buku tak dapat tampung jumlah buku yang banyak! ulat buku la ketokan.

gila kemas!

#2 Tempat letak plug,macam kalau letak atas meja nampak lebih kemas

comel gila Ya Allah
#3 Wall art untuk hiasan bilik korang, why not kan? arts is soooo big!

pftt pftt
#4 laptop stand, ni memang aku tak pernah terfikit pun serius..korang try la buat hekhek


puma lokooo,tak pakai kotak puma looko pun boleh ye awok awoks

#5 Tempat alat tulis
percayalah 2 3 hari…

Holy Quran Experiment

Image
Hai, Assalamualaikum. Harini sambil stalk utube Anwar Hadi with his wife Miss Taka hahaha .Then tetiba ternampak dekat bahagian tepi tu kan about this video.I really hope that all of u will watch this and take the true meaning and lesson from this video *gila broken english*.Sangat memberi inspirasi buat aku of course as a Muslim. Please  #stopislamophobia or consider that Islam is outdated and etc So lets watch this!




Note :Don't judge the book by its cover :)