Posts

Showing posts from January, 2016

Halal Buat Anta -,-

Image
Assalamualaikum and hai,guess what? Mat Luthfi dah kawin!!! ok tu je nak bagi tau,ke aku yang paling lambat tau ni  .Emm


Barakallahu laka wabaaroka 'alaika wa jama'a bainakumaa fii khoir.
[Semoga Allah memberkatimu dan meletakkan keberkatan ke atasmu serta menghimpunkan kedua kamu dalam keberkatan]



Note : Saya okey *kau dah kenapa?*


short vacation in Langkawi

Image
Assalamualaikum,blog aku agak jarang mengupdate pasal any vacation yang aku pergi,bukan bermakna aku mereput di rumah ataupun katak di bawah tempurung eh eh eh bukan, so harini aku tetiba aku RAJIN mungkin disebabkan cekelat cekelat yang pehh pehh pehh benda wajib dibawa pulang daripada langkawi.Burung helang je jarang aku nampak orang bawak balik ,hehehe nanti kena try tangkap sekkoq *oh my utara*. Tak payah ceritalah aku pergi naik apa,mandi berapa kali,berapa helai baju aku bawak, tudung aku pakai colour apa. Nanti jadi panjang, mengecut jari aku menaip.

Aku just nak share dengan korang,tempat tempat yang aku pergi sepanjang 3 hari 2 malam di sana. Just a short vacation ,siap ada tourist guide muka macam U***Z hahaha


Kedai Gamat


Kedai minyak gamat ni ,tak sah laa kalau pergi langkawi tak pergi sini,sebab memang murah.Macam macam ubat ada,sakit lutut,sakit sendi,ubat sakit hati je takde ekekeke .Banyak kedai gamat dekat sini,sampai pergi 2 kedai la just for kedai gamat -,-

Kilim Geofo…

Makan hati sedap ke?

Image
Hai Assalamualaikum, dah umur 18 but i still can't manage my stress.WEH TAKNAK JERAWAT ! .Aku typical *rasanya* manusia yang bila rancang i put 100% effort.Terutama dalam membuat perancangannak pergi mana mana. Massage dia nih,dia tu..remind banyak banyak kali ,pujuk hmm.Bincang dengan orang lain ,tunggu respond diorang .

Hidup dalam kalangan manusia yang cancle last minute and tak tepati janji and TIME sangat susah weh sangat susah. First kena, memang menyirap darah naik kepala  dengan perangai manusia yang pelbagai ragam.Tapi orang selalu kata takpe sekali je tapi bila dah banyak banyak kali . Tak lawak weh! tak lawak! .Tipulahkan bila manusia manusia macam ni minta maaf kau kata tak. Mesti kata ok ,aku maafkan tapi jangan buat lagi.

Bila kita hidup dalam situasi ni,Dah lama lama mesti akan timbul rasa nak balas dendam .Termakan pujukkan syaitan laknatullah. Peh itulah manusia. Kesudahannya kita pun berperangai macam tu jugak. Program pukul 8,pukul 8 iron baju,nak mandi ahhhh . M…

Insecure

Image
Assalamualaikum,hai. Aku rasa perasaan insecure ni semua makhluk ada tak kira la lelaki or perempuan. Seriously , nowadays semua perempuan nak cantik flawless ala ala Mira Filzah gitu mahupun Pogo? dalam cerita diwali dan lelaki pula obses dengan bina badan? sado? Kadang terlebih bina dah macam hulk dah aku tengok . Bukan keinsecuran itu yang aku nak ceritakan. Sebut pasal makhluk, dari zaman nabi Adam lagi dah wujud keinsecurean .I mean pasal peristiwa berdarah Habil dan Qabil. Bahaya tau perasaan insecure ni kalau tak dikawal Boleh membawa kepada perasaan DENGKI , BUSUK HATI , BUSUK KAKI , BUSUK MULUT . Semualah busuk!
Tipulah kalau aku kata aku tak pernah insecure. Kalau nak listkan keinsecurean aku sampai mati pun takkan habis

Insecure tengok kawan pandai

Insecure tengok perempuan tu cantik, perempuan ni segak , jiran sebelah lawa

Insecure tengok kawan kita tak layan kita tapi layan kawan baru dia

Insecure tengok orang tu selalu kena puji dengan ramai orang

Insecure tengok tok…

Part 4 : Pentingnya Faham

Image
Assalamualaikum ,ok rasa dah tak larat nak berpart part untuk Pentingnya Faham. Aku ingat kalau buat part part ni aku istiqamah la hupdate blog kenkonon Azam 2016 gitu.Kesudahanya aku buka blog jugak then stalk blog senior senior and blog yang aku follow, dan lepas tu aku tak larat dah dan ambil keputusan untuk update esok,bila tiba hari esok,ulang balik benda yang sama. So aku harap pembaca tak skip la every pic pentingnya faham untuk post kali ni .Moga Allah Redha.



sentap ke tidok? Nak nangis tengok umat Islam sekarang ni dah makin hilang adab,menegur jangan sampai menghina ye anak anak.Akhlak makin rosak dengan carutan yang beleluasa,apabila nafsu amarah mengatasi akal,syaitan akan mengusai diri. Beringatlah sebelum terlambat megapa Islam menekankan adab,mengapa Rasulullah diutus melainkan untuk membetulakan akhlak masyarakat Jahilliah!


Katakanlah kepada wanita yang beriman, "Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan p…

Part 3 : Pentingnya Faham

Image
Hai,Assalamualaikum ,Penatnya menganggur ni. InshaAllah today aku sambung pentingnya faham part 3.Happy reading ^^  moga bermanfaat ye u olsss


 mesyuarat nak tentang israel ke ni,hehe

 Typical manusia sekarang,main judge je,mana tahu dosa dia yang dulu Allah dah ampunkan,dosa kita?

Sampai bila nak ambil sikap pentingkan diri? Nak tunggu saudara kita yang kesusahan tu meninggal?





Note : Azlyn,alyn lin aku pun rindu nak wasep dgn kau.Hanis,cepatlah balik,kekanda merinduimu T_T


Part 2 : Pentingnya Faham

Image
Hai,Assalamualaikun,mulakan hari dengan minda positif,ikhlaskan hati untuk membaca ok? bak kata pakar motivasi

"Orang ikhlas,jiwanya bebas"

"Orang terpaksa,jiwanya terseksa"

"Ikhlas itu ibarat semut hitam yang berjalan di atas batu hitam di dalam keadaan malam gelap."
Hari ini aku akan sambung pentingnya faham part 2


Dah tahu tu buat,dah buat tu amal,samala macam mengata orang benda yang mengaibakan

mak cik semak : Weh kau tahu tak jiran sebelah aku lubang hidung dia besar sebelah.
mak cik kepoh : la,macam tu ke? kau tak sedar ke yang hidung kau pun bedah kan last year sebab macam tu jugak?
mak cik semak : .............!@#$%^&*

Biar lambat asal selamat,dan jangan lupa bagi signal bila nak kona *masuk simpang* nah

Sekarang ni aku rasa trend kawin jahilillah ni still berleluasa,mula mula,ceh jemput Pak Ustaz dari Mekah nuh,punya nak dapat berkat,iman masjid yang jiran sebelah tu tak main la kan.Lepas je,habis doa.

Pengacara majlis: Para hadirin,dijemput penyany…

Part 1 : Pentingnya Faham

Image
بِسْمِاللَّهِالرَّحْمَنِالرَّحِيم
Assalamualaikum,hari Jumaat pertama kita untuk tahun 2016! Alhamdullilah suka duka 2015 diharapnya menjadikan kita lebih matang *ada macam gaya ustajah dalam tibi tak?*Ok,starting from now,aku Isma berazam akan cuba istiqamah dan lebih berdikari.Matang tu kena ikut situasi jugak,memanjang kau nak matang bosan kot.Azam 2016,biarlah aku je yang tahu.Mari kita mulakan tahun ini dengan perkara yang paling penting iaitu berfikir pakai kepala otak bukan kepala lutut tau.tak mou tak mou.Diharap ilmu ni bermanfaat untuk kita.Moga Allah Redha.




masalah perempuan bila 24 ashik nak bersembang,gosip girl aish bawak bertenang la wahai kaum sejenis ku sekalian -,-
kadang Allah tarik balik nikmat yang diberi ,mungkin disebabkan kifarah dosa kita agar kita sentiasa muhasabah diri dan menjadi hamba yang bersyukur.And base on picture above,tak baik tau doa yang buruk dekat orang,memanglah marah,geram.Aku pun pernah ada pengalaman kasut hilang lepas tarawih aish,tapi keesok…