Posts

Showing posts from December, 2015

10 Question From Fira Zolkapli

Image
Hai,Assalamualaikum,ok harini aku akan jawab 10 question from the blogger Fira Zolkapli .Hai Zafira,saya tua beza 3 tahun dengan awak.All the best,tahun depan pt3.Sebelum tu,ehek pelik gila pakai saya,saya guna aku boleh kot.

Fav song(s)?
tbh sekarang ni lagu Harris J tengah meletop pom pom pom ,so aku rasa lagu Opick paling best.Nampak tak punchline? k macam tak sampai je
Type my name without looking keyboard (Zafirah)
zafitah - ok maap banget
Fav novel(s)?
Aku dengan novel bukan kawan baik,kalau beli pun not about love selalu aku beli novel remaja yang pastinya cover nya cantik dan tajuk tak dak berkaitan dengan suami or istri.Selalunya berbulan nak habis satu novel.So aku suggest novel suamiku ustaz keh keh keh k tipu je
Converse or Vans? Why?
Converse,sebab jenama tu ja yang aku beli buat masa ni.
Weird thing(s) that you like?
Bila dengan kawan,semua bende pelik yang kita buat akan jadi best.So the weird things *lol*that i like are my friends.Haha tapi diorang bukan things .ok macam tak…

Tips Menyedapkan Makanan

Image
Assalamualaikum and hai,today tetiba rasa rindu nak contact kawan-kawan lama sekolah rendah yang terlost contact,buka facebook je sekarang.Semua dihujung jari Walla.Sambi menyelam tu kita minum air sekali ok,kalau rasa pahit pahit tu nasib.Tetiba menyelam pulak. -,- Ternampak artikel yang best!

Hari ni aku nak share dengan korang tips-tips meyedapkan masakan,even aku jarang masuk dapur.Sekurang-kurangnya basic tu mau ada tau.

















Sedap ke idok?
Note : u guys should see macam mana aku gigih cari gambar ni dalam file yang banyak gile gambar and jangan tanya kenapa gambar ni senget benget --".Pftt.Selamat Beramal.


Barakallah

Image
Assalamualaikum and hai,pastikan anda habiskan sisa baki cuti sekolah dengan perkara yang bermanfaat sebagai contoh siram pokok,jaga adik yang tak reti reti jaga diri,memasak dan membuat homework yang tertangguh setelah sekian lamanya.Dengan ini,aku mewakili semua pelajar tingkatan 5 mengucapakn kepada para junioritas,Selamat Membuat homework.HO HO HO.Agak lama aku tidak mininjau perkembangan blog aku,maaf kerja blogwalking pun tertangguh sebab majlis perkahwinan aku sepupu aku,well merangkap jiran jugak.So,tetiba mood rajin aku terpaksa diaktifkan semula sebelum dileteri puan Ibu.

Memandangkan majlis Alhamdulillah berjalan dengan lancar,mood malas pun kembali.So hari ni just nak update about that majlis.

Majlis ni memang fully gotong royong orang kampung,korang pernah dengar tak orang geqau? Orang geqau ni lah yang bertanggungjawab untuk masak nasi dan lauk pauk.100% penduduk kampung sini,kebanyakkan orang masjid lah and semua pak cik pak cik,tok imam,bilal,tok,kadi eh,so tuan rumah ju…

#Tag LE.JH

Image
Hai,Assalamualaikum,hari ni aku akan menjawab beberapa soalan daripada seoarang blogger,aish Anis aku dah cakap, aku suka soalan objektif kau nak bagi subjektif jugak dah kenapa? Disebabkan rate of pereputan nala punya laju dan aku lapar .k tak dak kena mengena.Demi awak, lautan api sanggup ku renangi peh peh peh



1. Sepanjang hidup aku ,zaman form 5 lah aku mengalami kecelaruan identiti yang sangat teruk ,aku tak tahu nak salahkan siapa,Mengapa aku diperlakukan sebegini rupa.So,buat masa ni aku tak nak dedahkan identiti dan nama penuh aku acewwah bajet 2016 :P

2.Ni semua salah Huda Hana,dulu waktu form1 dia ada cerita pasal blog dia,than tetiba aku terus buat blog.Ajaib kan? Itulah dinamakan jodoh tak kemana uhuk uhuk

3.Blog aku tak dak theme.

4.Lama dah,lebih kurang sedekat yang lalu

5. Lawalaaa.oceh syok le tu orang puji awak

6.Sejarah tingkatan 5.Hang nak degaq aku cerita ka? satgi menyesal kot

7.Mekah.Kalau nak taja tu ,kalau boleh dalam tahun haji.Boleh aku buat haji sekali.

8.Aku cadang…

Ailurphobia

Image
Assalamualaikum,sudah cukup! cukup! hentikan pereputan ini ! Begitulah dialog yang selalu bermain di dalam otak aku.Tajuk kali ini,buat penggemar kucing seluruh dunia, please jangan bash saya.First time aku jumpa kucing,dekat pasar pagi.Dulu waktu kecik,selalu gak gi makan roti canai cicah gula (tak reti cicah kuah lagi masa tu uhuk uhuk) Than, segerombolan kucing ke hulu ke hilir dekat keliling kerusi aku.Desperate gila kot aku tengok.Kaki memang dah angkat,kalau boleh nak berdiri atas meja .Pakcik-pakcik keliling aku dah start pandang kecik besar kecik besar je tau sambil senyum-senyum sambil kata.

Pakcik 1 : Eh adik takut kucing ke? alaa kucing tak gigit aih.

Aku : memang ah tak gigit tapi dia cakar,nampak tak kuku dia yang scary gila tuh..gigi diaaa ahhh menikam jantungku dari jauh ah ah ah 

Pakcik 2 : Kucing tu suka la dekat awak ,meh pakcik pangil dia ..kucing "thok,thok"(bunyi panggil kucing)

Aku : Kucing tu tak pergi kat pakcik tu ,ok maaa jom balik

-TAMAT -

Sekarang ni ak…

NEVERLAND for Hari Guru 2015

Image
Hai,Assalamualaikum,apa khabar dengan mu? di sini ku merindukan kamu.Ok dah .Nak fokus dekat blog konon huuuu.Fokusnye.Serius tak tipu *pacak tapak tangan macam ikrar* setiap hari aku buka blog kengkonon nak hapdip lew. Lepas buka je blank .Aku je ke yang ada masalah payah nak fill in the blank nih? maybe aku lebih sukakan soalan objektif yang ada A B C .Mudah cuma sekali, sooo kita enjoy! Tamat sudah pendahuluan yang tak de kena mengena dengan tajuk.uhuk uhuk

Post kali ni aku just nak buat laporan tentang hari guru di sekolah aku. WHAT LAPORAN? kalau dengar perkataan laporan tu macam tak sedap sangat kan kan kan,so kita tukar jadi throwback .OK hambarnya.

Pintu depan dewan,tak hampaq red carpet lagi.Vigorous dan hijau terpisah tiada -,- pintu depan ini berinspirasikan daun daun yang mempunyai chloroplast yang memerangkap sunlight untuk photosynthesis haah gitu (aku hentam ja) persamaan dia centu la.Without guru,maka anak bangsa akan kehausan dan mati dek ketandusan ilmu pftt Ahli falsa…