Posts

Showing posts from December, 2013

Kaum Hawa

Image
16 KEISTIMEWAAN WANITA

"Sekadar renungan buat insan bergelar wanita.
Ketahuilah betapa istimewanya menjadi wanita.
Betapa bertuahnya menjadi wanita."

Doa wanita lebih makbul daripada lelaki kerana lebih penyayang dari lelaki.

Sabda Rasulullah : "Ibu lebih penyayng daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia

Wanita solehah lebih baik daripada 1,000 orang lelaki yang tidak soleh.


Seorang wanita solehah lebih baik daripada 70 orang wali.


 Seorang wanita solehah lebih baik daripada 70 orang lelaki soleh.
 Syurga di bawah telapak kaki ibu.
 Apabila dua orang ibubapamu memanggilmu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.
 Seorang wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga.Masuklah dia dari mana-mana pintu yang di kehendaki tanpa dihisab
 Seorang wanita yang mencuci pakaian suaminya,maka Allah SWT akan mencatatkan 1,000 kebaikan  dan mengampukan 2,000 kesalahan.Bahkan segala sesuatu yang disinari matahari…

Looking back on 2013

Image
Looking back on 2013
Did you keep your new year’s resolutions, and will you make more for next year?
In Shaa ALLAH. Pebanyakkan lagi saham akhirat.


Did anyone close to you give birth?
My aunty . I got a new cousin .His name is Muhammad Shaafi Bin Zamri ^^ He so cute.




Did anyone close to you die?
My neighbour' cat.  -___-

What countries did you visit?
Malaysia and kampung Acheh hahahahaha

What would you like to have in 2014 that you lacked in 2013
straight A's

What dates from 2013 will remain etched upon your memory, and why?
19/12 - the date of PMR result.

What was your biggest achievement of the year?
banyak menghabiskan masa dengan buku kot. bhahaha

What was your biggest failure?
Bahasa Arab

Did you suffer illness or injury?
selalu demam :3

What was the best thing you bought?
new handfon,headfon *__*


Where did most of your money go?
FOOD

What did you get really, really, really excited about?
Chelsea goals,Sukan SEA Myanmar,hangout and gets result,new korean drama

What song will always remi…

La Tahzan

Image
Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam.Dialah yang Wujud, Kekal, Maha Besar, Maha Berkehendak, Maha Mengetahui, Maha Pemgampun dan Penyayang, Maha Pemurah dan Maha Berkuasa ke atas setiap hambanya.Ingin juga saya mulakan coretan ini dengan Selawat dan salam buat junjungan Nabi Muhammad SAW, permata para anbiya' dan penutup serta penghulu segala rasul.

Alhamdullillah berakhir sudah penantian result PMR 2013 .

*Ok aku dah malas nak formal :3*

ok,now lets ROCK! time ni boleh la nak enjoy,hangout,makan,tidur bla bla bla..naik form 4 sakit kot! haha *spoil mood betulkan aku ni*.Tapi malangnya aku masih belum selesai dengan tugasan tsk tsk. depa semua dah boleh enjoy lepas result .Aku terkontang kanting nak siapkan lagi 10 essay and NOTA SEJARAH! but aku dan lagi update blog kan? haha -,-" *poor me*

btw sapa tak sedih kan kalaw all friends yang rapat dengan aku dapat straight A's but aku? emm.Kalaw bab result ja mesti air mata aku senang jatuh..ahhh .Lepas dapat ja result a…