Wednesday, 30 November 2016

Today is Azlyn's day!


Assalamualaikum and hai , berhabuk nye blog aku *hanya blogger je yang boleh nampak habuk di blognye POWER bukan? naluri ke 6 mungkin* buka je blog mesti ashik 1 silence reader,sah memang aku sorang je terchangak senyum-senyum baca post sendiri. What? i love myself. Thanks bieber i faham kenapa u suruh to love yourself. Yeah i love myself finally. I can walk alone,eat alone ,speak alone? ok maybe tu sound scary,but sometimes we really need to talk with ourself. Its call MUHASABAH DIRI. Before doing anything,tanya diri .Betul ke apa yang aku buat ni? Allah redha? ibu ayah? family? . 18 tahun hidup takkan orang nak fikir lagi untuk kau yang mana baik yang mana buruk. Aku mengaku dalam umur macam ni, dalam kepala mesti ada terdetik nak cari zauj,zaujah*pasangan hidup kononnya*. Bertenang anak muda,aku disini bukannya seorang penentang anak muda yang berkahwin pada usia yang muda,namun aku menentang akan cinta yang belum tentu ada penghujungnya iaitu pernikahan.Mengapa perlu melakukan perkara sia-sia? sedangkan Allah dah janji, jodoh, ajal ,maut, dan redzki ditentukan Allah? adakah kamu meragui rukun iman yg ke 6?

Maaf terpanjang pulak,melepas gian menaip huhu. Sebenarnya tujuan aku menaip sebenar benar benar lagi benar ialah untuk meraikan  seoarang sahabat . InshaaAllah sahabat dunia akhirat yang akan menyambut kelahirannya beberapa detik lagi. pukul 12 not leterally coz aku tak pernah tanya pulak kau lahir pukul berapa wahai Norazlyn Azlan .

Hai Azlyn
Alin Alyn lyn walauapapun ejaan orang untuk nama kau, You still be my ONLY AZLYN yang aku kenal. Nothing change beb.Kau pernah komen dekat blog aku time birthday kau,kau nak aku posting something like aku post untuk fitrah.And aku rasa bila aku buat benda yang sama i'm fell it sooo damn cliche.Wait aku memang cliche pun hahaha *gelak dekat lawak sendiri* Nasib la kau Azalyn dapat kawan macam aku, tapi kau bernasib baik tau dapat kawan blogger yang acah famous macam aku.uhuk uhuk *annoying gila nak buat sound effect sebab taknak nampak hambar*

omg princess Azlyn in the houseee yo *sorry tak jumpa sticker topi brithday*

baru lepas wish dalam group whatsapp ,sempat copy ayat paan je,weh sumpah aku type sebelum pukul 11.30malam ,Ingatkan nak sampaikan sepatah dua ja untuk kau,memandangkan dah pukul 12,aku tau kau takkan nak baca blog aku pepagi buta ni jadi aku buat jadi panjang.,padan muka kena baca panjang-panjang haha Now the time *drum rolling* jom naik time machine dengan aku. You jump,i jump



aku expect kau pun dah lupa ni gambar zaman bila.kan kan kan? baik ngaku . Ni gambar yang paling lama aku rasa,zaman form 3,perkampuangan ilmu di Kampung Acheh in Malaysia.Ni gambar before kena masuk hutan dan berkawat yeah love it .Kau pernah tanya macam mana kita boleh rapat kan Azlyn,actualy aku pun fikir punya fikir,aku pun tak ingat pertemuan first kita macam mana,aku rasa aku pernah nampak kau lepak dalam kelas 2IR dengan Farhan yang tak pernah ingat pun akan kewujudan aku dalam kelas tu. Everything went soo damn smooth .Thanks Allah sebab hadirkan Norazlyn Azlan dalam hidup aku,bukan saja sebagai kawan malah sebagai pembimbing aku,pembantu aku penyokong aku .Tiada yang lebih berharga daripada sorang sahabat yang masih berada disisi aku saat jatuh dan bangun aku.

live update : rehat kejab baca twitter,untunglaa dapat kek and kad from roomate.Hang nak aku send something untuk hang ka? meh alamat ..aku serius ni

tiada yang lebih serius daripada Isma yang serius.*angkat kening sebelah*

ok sambung

sorry orang sebalah coz today is not your day :P
Ni pulak gambar time trip Form 3 ,Our lovely nature in Perak! Hutan *jab aku lupa nama pokok tu* helppppp omg banyak minum ayaq bersemut ,jab nak tanya sir google [loading] ok dah ingat POKOK PAYA BAKAU the heck macam mana aku boleh lupa?? *im crying* rip my biology baru tinggal setahun je pun.You look super fabulous in black tudung labuh wuhuu rindu with your belangkas ,siapa? hahaha tak yah sebut nama coz you know right?


jab nak p solat ishak omg dah 1.36 am
hai im back
Wow im super lucky to be bestfriend with pengumpul sijil akademik tegar macam kau.You're not my idol coz you're my BESTFRIEND and i'm soooooooo PROUD of that fact!You know bestfriend means a lot than just idol. I think .ok lets move

please focus on her only ,You have really such a big heart *lawak gila gambaq ni*
A day to remember with you ,u looks so pretty .Memang taklaa aku nak cakap depan kau macam ni. Well i'm cool man!The dinner was amazing coz i'm with you. and fit and far and hans and piqah dihatiku and our batch! Thanks tolong ambilkan cendol,thanks sambut tetamu,thanks bagi hadiah.thanks for being my friends.

our first time hangout together!!! omgg
We look so young !!! dah pukul 2.19pagi and dah kenapa aku patah balik pergi zaman form 3 -,- lets just skip this,rasa macam dah pernah update this in this blog about our first time hangout together tapi aku simpan dalam draft kot.

weh aku sakit pinggang,kurang minum susu mungkin..rehat jab {pause}

now 2.35pagi
aku nak skip tapi sayang ,tapi akan ada skip jugak.dah sakit tangan pinggang semua sakit..omg dah tua

wow her comeback 2015
 dinner senior year

graduation day


our tokoh akademik 2015
sebab kau aku boleh julang piala tu omg

ok 3.09pagi aku rasa aku patut akhiri post kali ini dengan doa tidur.

Semoga ukuwah kita berkekalan InshaaAllah

Ya Allah,Abadikanlah kasih sayangnya,tunjukkanlah jalannya dan penuhilah dengan cahaya-Mu yang tidak pernah  redup, lapangkanlah dadanya dengan limpahan iman dan keindahan tawakal kepada-Mu, hidupkanlah dengan Ma'rifat dan matikanlah dalam keadaan syahid di jalan Mu.Sesungguhnya Engkau sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.
Note : Ingati aku dalam doamu sahabat.Semoga cita-cita mu ingin bergelar seorang doktor tercapai InshaAllah. Aminnn Fighting!




Tuesday, 13 September 2016

just biginning


Assalamualaikum and hai, selamat hari raya aidil adha to all of muslim. *terkaku sebentar* kemain loading betul otak aku ni nak memerah setiap perkataan untuk aku type bagi entry kali ni.woahhh mengapa ku bengini. i really have no idea nak type apa.So entry kalini aku tak nak merepek banyak-banyak ,aku nak wish korang yang nak ambil exam BESAR tahun ini .ALL THE BEST!


PT3! SPM! AND YANG DAH MELANGKAH KE ALAM U OR MATRIK ...GOOD LUCK FOR EXAM! YANG FINAL TU ,BREAK A LEG!  Here some tips for us.harap bergunalah hikhik :)










note: keep moving. La tahzan

Saturday, 10 September 2016

awkward comeback

Hai *awkward* ,cena nak start. Ehem . lama bonar eden tak menaip ni hah *awkward lagi*, actually aku malas gila nak update because nothing untuk aku ceritakan. should i tutup je blog ni? 

ada ka orang yang baca, tolong balas balik hai aku .


jap nak tanya ,korang selalu update video pakai apa? jangan cakap photoshop,eh ke photoshop tu untuk edit gambar je emm